RSS Twitter Facebook

Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κεντρικού Τομέα

Αγγελόπουλος Θεόδωρος του Κωνσταντίνου

Μεγάλωσα σε μια εποχή στην οποία πολιτική σήμαινε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ: αντίσταση στην δικτατορία, αντίσταση στην οικονομική και πνευματική εξαθλίωση.  Σύντομα ανακάλυψα ότι ο πολιτισμός δημιουργεί νέους ορίζοντες πνευματικής απελευθέρωσης.  Ως Δήμαρχος Αντιρρίου, συνέβαλα στην κατασκευή της γέφυρας (Ρίου-Αντιρρίου).  Σήμερα έχω την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης των δράσεων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στο εξωτερικό.  Η ανθρωπιστική κρίση με οδήγησε στον αγώνα στήριξης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών  και στην ίδρυση, μαζί με πολλούς φίλους, της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Αλεξίου Θανάσης του Νικολάου

Γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι έγγαμος πατέρας δύο κοριτσιών. Έχει σπουδάσει οικονομικά, εργάστηκε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, διετέλεσε Διευθυντής Διοικητικού – Προσωπικού στο ΕΛΚΕΠΑ και συνταξιοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Εντάχθηκε στην Ανανεωτική Αριστερά από το 1974 στη μεταπολιτευτική περίοδο, είναι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ  και υπηρετεί αδιαλείπτως το αριστερό κίνημα από διάφορες θέσεις. 

Αναλογίδου Μαρία-Καλλιόπη του Δημητρίου

Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Σπούδασε Φαρμακευτική στην Ιταλία. Ζει και έχει φαρμακείο στους Αμπελόκηπους Βοηθάει εθελοντικά στο κοινωνικό φαρμακείο Εξαρχείων και ασχολείται ενεργά με θέματα που αφορούν τον φαρμακευτικό κλάδο και την υγεία εν γένει. Είναι ευαισθητοποιημένη στα κοινωνικά ζητήματα και δραστηριοποιείται στο πολιτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης. Παρακολουθεί σεμινάρια για την ιστορία του κινηματογράφου και το θέατρο και έχει συμμετάσχει σε ερασιτεχνικές παραστάσεις.

Σωτηροπούλου Ελένη του Σταματίου

Γεννήθηκε στο Κάιρο, το 1960 από  οικογένεια οικονομικών  μεταναστών και έχει δυο παιδιά. Πτυχιούχος Ανωτέρας Σχολής  Κοινωνικής Εργασίας  Ι.Α.Κ.Ε. (1982). Έκανε περαιτέρω σπουδές σχετικά με προγράμματα  θεραπείας  τοξικοεξαρτήσεων (Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική, Χάγη, και Σχολή Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστήμιου). Εργασία: ΚΕΘΕΑ, Παιδοψυχιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής Αθηνών,  Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», προϊστάμενη Κοινωνικής Υπηρεσίας, υπεύθυνη εκπαίδευσης ασκούμενων Κοινωνικών Λειτουργών. Μιλά τρείς ξένες γλώσσες. Εκλέχτηκε στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (1986). Ιδρυτικό μέλος του Φαρμακείου Αλληλεγγύης στα Πατήσια.

Ηλιόπουλος Αθανάσιος (Νάσος) του Κωνσταντίνου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983 και μεγάλωσε στα Κάτω Πατήσια, όπου ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ, κάτοχος μεταπτυχιακού του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου όπου τώρα είναι υποψήφιος διδάκτορας. Διετέλεσε γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού (2010-2013) ενώ στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Θανοπούλου Αικατερίνη του Πάικου

Μαθηματικός ειδικής αγωγής, με μεταπτυχιακά στην Ειδική Αγωγή, στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και στην Διαπολιτισμική εκπαίδευση.   Οργανωμένη στην Αριστερά στις γραμμές της ΚΝΕ (1982) και κατά σειρά, του ΚΚΕ, του Ενιαίου Συνασπισμού, του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της KE και της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Αθήνας.  Με, επί 25ετίας, συνδικαλιστική και κινηματική δράση διετέλεσε μέλος του ΔΣ Εκπ/κών Αττικής ΟΑΕΔ, του ΔΣ της Πανελλήνιας ΟΑΕΔ και γραμματέας στο ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αθήνας. Υπήρξε επαγγελματίας ηθοποιός , ίδρυσε παιδική θεατρική ομάδα (1989-1994) κ.ά.

Καραμάνος Χρήστος του Λεωνίδα

Πολιτικός μηχανικός με ειδίκευση στη διοίκηση σύνθετων τεχνικών έργων, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.  Είναι 52 χρονών, έγγαμος, έχει 1 γιο, εργάζεται σε μεγάλα εργοτάξια. Παρών στην Αριστερά από φοιτητής. Διαχρονικά απέναντι στο σύστημα της διαπλοκής, ενεργητικά στα κινήματα προστασίας περιβάλλοντος (Ελαιώνας, Πάρνηθα), με συμβολή στις προγραμματικές επεξεργασίες.

Παλιού Αικατερίνη του Ματθαίου

Σκηνοθέτης, σπούδασε Ιστορία Τέχνης στην Οξφόρδη, θεατρολογία στη Σορβόννη και  σκηνοθεσία - υποκριτική στο Old Vic Theatre της Μεγάλης Βρετανίας. Ίδρυσε τους Πολιτιστικούς Οργανισμούς “Arcadia ” και “Αρκαδικός Κύκλος”. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.  Ιδρυτικό μέλος της International Society for Arcadia (ISA) και του International Arcadia Network (IAN).  Δραστηριοποιείται στην Επιστήμη και τον Πολιτισμό σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης. Συμμετέχει σε φορείς για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας της γυναίκας και την εξάλειψη του ρατσισμού καθώς και σε Κινήματα Πολιτών. Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια βουλευτής στην Α’ Αθηνών στις εκλογές 2012. 

Πατσαβός Παναγιώτης του Νικολάου

Ζει και δραστηριοποιείται στην Ηλιούπολη ως αρχιτέκτονας. Έχει πολυετή δράση σε κοινωνικά, περιβαλλοντικά και αυτοδιοικητικά κινήματα. Βρέθηκε μπροστά στους αγώνες για την υπεράσπιση και την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, την προστασία του Βουνού  (Υμηττός), του "Ελληνικού", του "Δημόσιου Χώρου". Συμμετείχε στον σχεδιασμό, σχολείων, μουσείων, αθλητικών εγκαταστάσεων, πάρκων κ.α., υπερασπιζόμενος το δημόσιο χαρακτήρα ελεύθερων χώρων και εγκαταστάσεων. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ, το 1986 δημοτικός σύμβουλος - "Δημοκρατική Ενότητα Δ. Κιντής" και το 1994 υποψήφιος Δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος - Κίνηση Πολιτών. Το 2010 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος και εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος, -  "Χρώμα στην Πόλη".

Πρωτονοτάριος Γιάννης του Νικολάου

Γεννήθηκε στην Απείρανθο της Νάξου. Φοίτησε στο Βαρβάκειο, στο ΕΜΠ και στο MIT όπου πήρε το διδακτορικό του. Υπήρξε επισκέπτης καθηγητής στο Παν. Πατρών, ερευνητής στο «Δημόκριτο» και καθηγητής στο ΕΜΠ. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ κατά τη δικτατορία, στη συνέχεια στο ΚΚΕ και από το 1991 είναι μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΝ και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων φοιτητών της Βοστώνης, πρόεδρος της Ένωσης Ερευνητών του Δημόκριτου, γραμματέας της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων και μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.

Σαπουνά Αγγελική (Αγγέλικα) του Ευαγγέλου

Γεννήθηκε το 1964. Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Πολιτικής της Εκπαίδευσης, εργάζεται ως φιλόλογος στην δημόσια εκπαίδευση. Στην πολιτική από τα νεανικά της χρόνια (ΚΚΕ Εσωτερικού – Α.Α., ΑΚΟΑ), σήμερα μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνη των οργανώσεων Παιδείας και Πολιτισμού Αττικής, συνεργάτης της ΕΕΚΕ Παιδείας. Αρθρογραφεί στην «Εποχή», την «Αυγή» και επιστημονικά περιοδικά («Science Illustrated»), ζει στο Γαλάτσι και είναι μητέρα ενός αγοριού 11 ετών.

Σταυροπούλου Καλλιόπη (Πόπη) του Χρήστου

Έχει γεννηθεί και κατοικεί στoν Βύρωνα.  Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού του Πανεπιστημίου  Ηertfordshire  της Αγγλίας. Εργάζεται στη ΜΟΔ ΑΕ. Από τα μαθητικά της χρόνια είναι ενταγμένη σε οργανώσεις της Αριστεράς. Ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Αλληλεγγύης στον Βύρωνα και παράλληλα συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικών Συνοικιών Αθήνας. 

Τσαβαλιά Παρασκευή (Βιβή) του Παναγιώτη

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Είναι δικηγόρος και Γενική Γραμματέας της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και έχει ολική απώλεια όρασης. Επίσης πτυχιούχος Ψυχολογίας, Πολιτικών Επιστημών και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας και μεταπτυχιακή φοιτήτρια Πολιτικής Επιστήμης και Νεότερης Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά και Ιταλικά. Από νεαρότατη ηλικία εντάχθηκε στις γραμμές της  ΚΝΕ, του ΚΚΕ, του Συνασπισμού και τώρα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Διετέλεσε επανειλημμένα μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.). 

Χριστάκη Μαρία του Αστερίου

Γεννήθηκε  το 1982 στα Σέρβια –Κοζάνης  και από το 2009 μένει μόνιμα στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Marketing του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, στον χώρο των δημοσίων σχέσεων. Είναι ενεργό μέλος στο Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου, στη Συντονιστική της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής.