RSS Twitter Facebook

Το πρόγραμμά μας

Πρόγραμμα ...

Περισσότερα

Βασικοί άξονες του προγράμματός μας ανά τομέα

...

Περισσότερα

Tέλος στην Οδική Αν-ασφάλεια

Φίλες και φίλοι,
Σε αυτό ακριβώς το προγραμματικό πλαίσιο, μια σημαντική Περιφέρεια, όπως είναι η Περιφέρεια Αττικής μπορεί και οφείλει να δώσει το παράδειγμα.
Να παίξει σπουδαίο, καθοριστικό ρόλο.
Έναν ρόλο πρωτοπορίας.
Έναν ρόλο έπαλξης στον αγώνα για το δικαίωμα στις ασφαλείς μετακινήσεις.
Γνωρίζω ότι αυτό ακούγεται ουτοπικό σε μια χώρα που διαπνέεται από τη λογική του αυτοκινήτου.
Σε μια χώρα όπου ο διπλασιασμός των Ι.Χ. ταυτίστηκε, αυθαιρέτως, με την πρόοδο.

Φίλες και φίλοι,
Η «Δύναμη Ζωής», με αίσθηση ευθύνης, προτείνει τον ανασχεδιασμό του πλαισίου δράσης της Περιφέρειας στο θέμα της οδικής ασφάλειας.
Προτείνει την αναβάθμιση από το σημερινό επίπεδο του παθητικού παρατηρητή, το οποίο έχει αποδεχθεί – όπως τόσα άλλα άλλωστε- και υπηρετεί πιστά η απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση, σε εκείνο του δραστήριου παράγοντα που παρεμβαίνει.
Μακριά από τιμωρητικές λογικές, πειθαναγκασμούς και καταστολή, είμαστε υπέρ της αυστηροποίησης του πλαισίου που διαμορφώνει το επίπεδο ασφάλειας.
Βραχυπρόθεσμα τούτο σημαίνει αύξηση της επιτήρησης, της διαφάνειας και του ελέγχου. Διαμόρφωση πιο αυστηρών ορίων, κυρίως των ...

Περισσότερα

Για ένα εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων

Ομιλία στην παρουσίαση της πρότασης για ένα νέο μοντέλο εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, με σεβασμό στον πολίτη και το περιβάλλον για μια βιώσιμη, δίκαιη και οικονομικά συμφέρουσα λύση


 

3 Απριλίου 14

Φίλες και φίλοι,

Να σας καλωσορίσω στη σημερινή μας παρουσίαση.

Την παρουσίαση της πρότασής μας για ένα νέο μοντέλο εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων, βιώσιμο και δίκαιο οικονομικά και οικολογικά.

Ο λόγος περί απορριμμάτων λοιπόν.

Κι εδώ οφείλουμε να μιλήσουμε για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Ένα έγκλημα μακράς διαρκείας.

Οι φράσεις αυτές χαρακτηρίζουν εύγλωττα, πιστεύω, τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής τα τελευταία 30 χρόνια.

Και μάλιστα το έγκλημα αυτό έχει και όνομα. Ονομάζεται «Φυλή». Την πιο χειροπιαστή απόδειξη του ανθρώπινου, κοινωνικού, οικολογικού εγκλήματος που διαπράττεται στη βάση ενός, ευθύς εξαρχής στρεβλού μοντέλου.

Ενός μοντέλου, αυτό του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), το οποίο, περιφρονώντας τις επικρίσεις της κοινωνίας των πολιτών, προωθεί, όχι απλά μια ξεπερασμένη όσο ...

Περισσότερα

Το περιβάλλον είναι ο μεγάλος χαμένος

Μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα σηματοδοτεί την πραγματική αυτοδιοίκηση των κυττάρων δημοκρατίας, που είναι οι τοπικές κοινωνίες.
Αυτές ακριβώς από τις οποίες μπορεί να προέλθει ο πραγματικός κοινωνικό-οικολογικός μετασχηματισμός.
Δημοκρατία, Περιβάλλον και Ανάπτυξη είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους.
Μέσα από αυτή την προσέγγιση, η «Δύναμη Ζωής» επιδιώκει να γίνει η Αττική χώρος ζωής και πρασίνου.
Να θυμηθούμε ξανά την Αττική των δύο εθνικών δρυμών, του Σουνίου και της Πάρνηθας, την Αττική των 72 υδροβιότοπων.
Το σχέδιό μας, συγκεκριμένο, συνεκτικό και πλήρες, όπως θα σας το αναπτύξει ο Μπάμπης ο Μπιλίνης, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους μικρούς και μεσαίους πράσινους πνεύμονες.
 

Ας μην ξεχνάμε το θλιβερό ρεκόρ που κατέχει η Αθήνα, με 2.5 τετραγωνικά μέτρα ανά κάτοικο έναντι 25 ως 50 τμ σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Το σχέδιο μας στηρίζεται στις εξής προτεραιότητες:
ñΣτη διαφύλαξη του δημόσιου χώρου, που συρρικνώνεται δραστικά υπό τη μνημονιακή πίεση,
ñΣτην ένταξη των εκτός σχεδίου περιοχών, ως περιοχών κατοικίας, στη βάση ενδελεχούς πολεοδομικού και ρυμοτομικού ...

Περισσότερα

Για μια πορεία Ανατροπής και Ελπίδας στην Περιφέρεια Αττικής

Φίλες και φίλοι,

Αρχίζουμε σήμερα μια πορεία ανατροπής και ελπίδας για τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας μας. Την Περιφέρεια Αττικής. Για να στείλουμε ένα διπλό μήνυμα, σαφές και κατανοητό από τους πάντες. Έτσι, ώστε, να μην μπορεί να το διαστρεβλώσει ή να το παραγνωρίσει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το βράδυ των εκλογών.

Ξέρετε, το βράδυ εκείνο που θα πέσουν οι μάσκες των δήθεν «ακομμάτιστων» τεχνοκρατών και θα σπεύσουν να βάψουν μπλε και γαλάζιους τους δήμους και τις περιφέρειες, προκειμένου να καταδείξουν ένα πράγμα. Ότι πάμε σαν άλλοτε.Ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουμε ρότα. Το τροπάρι είναι γνωστό. Και οι ψαλμωδίες περί δήθεν εξόδου από την κρίση και εισόδου στις αγορές, στο πλαίσιο του νέου παραμυθιού που αναπαράγουν τα ΜΜΕ, γνωστές επίσης.

Πλην, όμως, δεν πείθουν κανέναν. Όποιον τόνο κι αν επιλέξουν οι δεξιοί κι αριστεροί ψάλτες. Όποιο μέσο παραπληροφόρησης κι αν χρησιμοποιήσουν.

Το διπλό, λοιπόν, μήνυμα που θα στείλουν οι πολίτες ...

Περισσότερα