RSS Twitter Facebook

Αντιπεριφερειάρχης Νήσων

Χατζηπέρος Παναγιώτης του Νικολάου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πόρο Τροιζηνίας πριν από 64 χρόνια. Ο πατέρας του, ο καπτα-Νίκος ήταν πρόσφυγας από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Στάικου, δικηγόρο Πειραιά κι έχουν μια κόρη και δύο γιούς. Το 1968 εισήλθε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, απ΄ όπου αποφοίτησε το 1972 ως Σημαιοφόρος Μηχ. του Π.Ν. 
Στην περίοδο της δικτατορίας συμμετείχε στην Ανταρσία του Α/Τ ΒΕΛΟΣ στην Ιταλία (Μάιος ΄73 καταδικασθείς ερήμην για την πράξη του αυτή), όπου έζησε στην εξορία μέχρι την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Το 1974 επέστρεψε στο Π.Ν. και υπηρέτησε σε όλους τους τύπους των πλοίων του Π.Ν. εκτός Υ/Β, καθώς επίσης και σε επιτελικές θέσεις του ΓΕΝ. Αποστρατεύτηκε με αίτησή του το ΄93 (παραίτηση διαμαρτυρίας για την διαπλοκή και διαφθορά της εποχής εκείνης).
Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πόρου δύο φορές, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος (1998) κι Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής (2010). Κατέχει δίπλωμα Ναυτιλιακών σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και τις ΗΠΑ.
Τα τελευταία χρόνια είναι πιστοποιημένος βιολογικός παραγωγός. Μέλος του Δ.Σ. του ΠΡΑΤΤΩ του ΣΦΕΑ και της Επιτροπής Διεκδίκησης Κατοχικού Δανείου κι επαναπατρισμού των Κλαπέντων Αρχαιολογικών Θησαυρών από τους Γερμανούς κατακτητές κατά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.